Seniorer reiser på trivselseriser
Seniorer som reiser på trivselsreiser er en av de raskt voksende gruppene i reisebransjen. Det er heller ingen hemmelighet at reiseselskapene lokker denne målgruppen med attraktive reisepriser, flotte destinasjoner og innkvarteringer.
Typisk er det seniorer som reiser på trivselsreiser, de har tiden, penger og ønske om å realisere opplevelsesrike reiser. Men ofte har man også spesielle behov, dette kan være medisinsk støtte, tilgjengelighet til lege og legepersonell, apotek, etc.
Noen arrangører tilbyr alt dette for de som reiser på trivselsreiser.Alt fra helsepersonell, tilgjengelige leger, trim aktiviteter, og mange opplevelser.
Statistisk er det de eldre som ønsker å oppleve mer, ha lengre opphold, være med på utflukter, etc. Dette er også en gruppe som gjerne bruker noe mer penger under reisen enn det andre feriereisende gjør.
Men det er ting man bør passe på før man tar ut på en trivselsreise eller helsereise.
Her har du noen tips som kan være grei å ta med seg før du legger ut på turen du har planlagt.
Husk alle reisedokumenter når du legger ut på en trivselsreise
Sjekk om passet ditt er gyldig i reiseperioden og ved hjemkomst. Om passet ditt er utgått sørg for å få nytt pass så snart som mulig. Etterspørselen etter pass i en travel reisesesong er stor. Så det er smart å få dette på plass i god tid før reisen starter. Skulle du likevel ikke klare dette, kan du få nød-pass samme dag, men dette gjelder kun for en tur, og blir dermed en kostbar affære i tillegg til at du må møte opp og vente på politistasjon for å få ut nød-passet ditt, så det er slikt vi helst vil unngå. Derfor sjekk at passet ditt er gyldig i god tid før du reiser.
Andre tips for deg som skal legge ut på trivselsreise
Kopier passet ditt
Det er en god ide å kopiere de første sidene av passet ditt, slik at om du skulle miste det, har du likevel kopien av passet ditt med all informasjon. Husk å ta med deg denne kopien, men hold den adskilt fra original passet slik at ikke begge deler forsvinner samtidig. Om passet ditt skulle bli stjålet, melder du umiddelbart fra til ambassade, konsulat eller lokalt politi.
Oppbevar passet på et sikkert sted
Aldri pakke passet ditt sammen med bagasjen. Ha det på deg når du reiser, og hold det nedlåst på hotellet. Gi aldri fra deg passet til fremmede. Foruten reiseleder eller ved hotell innsjekking.
Lag en informasjonsmappe du tar med deg på trivselsreisen
Skriv opp all viktig informasjon, som flight nummer, forsikringsinformasjon, hjemmetelefon, etc på små lapper i kreditt kort størrelse for oppbevaring i lommebok eller veske.
Ta kopi av alle viktige dokumenter du har med på trivselsreisen
Ta med duplikater: Kopier pass, kredittkort, førerkort, flybiletter, reisesjekker, hotell adresse, etc. Ta med deg en kopi i kofferten, og gi en kopi til en venn hjemme. Fortrinnsvis en som kan sende deg kopier på kort varsel under reisen, enten via fax eller scannet via email.
Undersøk reisemål og mulighetene du har hos din trivselsreise arrangør
Lær deg mer om stedet du reiser til
Lei en bok om stedet på biblioteket, eller ta turen innom en bokhandel for å kjøpe en bok om stedet. Om du har tilgang til Internett finner du også alt du trenger av informasjon der. Søk gjerne opp offisielle turist sider for reisemålet. De fleste steder har gode og nyttige informasjonssider på Internett. Det å lære mer om stedet du reiser til, gjør også reisen mer meningsfull og lærerik.
Bøker om reisemålet kan du også handle på Internett.
Ta med deg en enkel ordbok
Selv om du og de fleste kan snakke engelsk er det alltid greit å kunne de vanligste frasene på det lokale språket der du skal. Ord som; Flott, takk, kan du vise meg veien her på kartet, snakker du engelsk, etc.. På Internett kan du for eksempel bruke søkemotoren Google (google translate) til å oversette vanlige fraser du gjerne kan komme til å trenge underveis. Print ut denne listen over ordene du har valgt, så har du din egen skreddersydde lokale ordbok.
Vurder klima og topografi
Så snart du har bestemt deg for reisemål kontrollerer du klimaet på den årstiden du skal reise. Er reisen utenom toppsesongen har du gjerne skaffet deg en meget god pris, muligens også et litt mer ustabilt vær, men du slipper også unna alle køer og trengsel.
Studer reisebrosjyren til arrangøren av trivselsreisen
Sørg for at du vet hva du har kjøpt. Som man sier, halve reisen er å studere brosjyrene. Men dette er også viktig, slik at du får en reise i tråd med det du ønsker. I tillegg, hva skjer om du ombestemmer deg? Sjekk betingelser og avbestillingsrutiner før du legger ut på en trivselsreise. En god løsning er å bestille en reiseforsikring som dekker deg mot uforutsette hendelser også på dette området. Slik at ikke sykdom hos deg eller annen familie helt ødelegger for reisen din, men bare betyr en utsettelse du allerede er godt dekket mot.
Finn ut hva som er dekket og hva som ikke er dekket inn i trivselsreisen din.
Finn ut hvem som er reiseledere på turen din, gode eller dårlige reiseledere kan være forskjellen på en god eller dårlig reiseerfaring. Er de erfaren, kunnskapsrik, kjenner de stedet godt? En god reiseleder eller plassjef er en integrert og viktig del av en vellykket tur.
Disse arbeider hele tiden bak i kulissene for å sikre at din tur går så smertefritt og enkelt som mulig. Det at reiseledere eller plassjefer bor på stedet og i området der du oppholder deg gjør også at du får førstehånds lokal kunnskap om ting som betyr noe for deg under oppholdet. Sørg også for at turoperatøren du har valg også har reiseledere som snakker språket ditt, slik at dette leddet er enkelt å prate med dem.
Finn informasjon om hotellet du skal bo på
Les deg opp på hotell eller leilighetshotellet du skal bo på. Hvilket tilbud har de, hvordan er de lokalisert, er det individuelle termostater på rommene, har de dine TV kanaler, er det heis, etc. Seriøse arrangører av trivselsreiser bruker normalt en omfattende sjekkliste når de velger sine hoteller, her er det krav til alle mulige standarder slik at du skal få et sikkert og best mulig opphold. Vi undersøker alt fra topografi på området, nærhet til sentra, butikker, varme i basseng, kjøkkenutstyr, vask og renholdstjenester, servicegrad, prisnivåer, og mye mer.. Men gjør gjerne også din egen research slik at du er sikker på at du får det slik du ønsker på turen. Er du i tvil om noe som helst, ring dem gjerne så vil vi hjelpe deg så godt de kan. Om det ikke skulle være tilfellet velger du en annen operatør.
Bruk kredittkort og spar penger
Ta med deg et eller to kredittkort på turen, Dette sikrer at du får god vekslingskurs, samt fordelen ved at du ikke trenger å dra rundt på mye kontanter. Du kan da enkelt ta ut etter behov i minibanker på stedet. En annen fordel med kredittkort er at du ofte også er forsikret med en ekstra garanti rundt kjøpet ditt. Og skulle noen misbruke kredittkortet ditt, er det bankenes penger de tar og ikke dine egne.
Men husk å veksle nok penger til første dag hjemme. Slik at du har penger lett tilgjengelig den første dagen når du ankommer.
Bli kjent med valuta og valutakurser
Sørg for at du holder deg oppdatert på valutaen i landet du skal til. Slik at du hele tiden vet de ”norske prisene” på de varene og tjenestene du kjøper. Om du bruker mobil, har du gjerne også tilgang til en valuta konverterer eller valutakalkulator på mobiltelefonen din. Da kan du enkelt og raskt foreta regnestykker på denne.
Hent frem kofferten i god tid før reisen
Sjekk at kofferten din er uten skader fra forrige reise. Og merk den med ditt eget merke. Når koffertene ankommer bagasjebåndet er det godt med en merket koffert, slik at din koffert lyser opp. I dag er kofferter så like at det kan være vanskelig å skille dem fra hverandre.
Dette var noen tips til deg som skal legge ut på trivselsreiser og oppdage verden på den mest behagelige måten. På trivselsreiser sikrer du at alt er tilrettelagt på beste måte for godt voksne reisende.
Neste gang ser vi mer på hva du bør passe på under selve oppholdet når du er på en trivselsreise
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar